LUCKY CAME TO TOWN – DECEMBER SESSIONS (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Lucky Town Recordings

‘Lucky Came To Town’ is een zeskoppige Americana-muziek spelende formatie uit het Leuvense Hageland. In hun nummers blenden ze op een zeer professionele manier folk, blues en country tot zeer Amerikaans klinkende Americana-songs. Dat konden we vaststellen op hun recent op de markt verschenen EP “December Sessions” met daarop vijf nummers.

‘Lucky Came To Town’-leadzanger-gitarist Kim Van Weyenbergh, keyboardsspeler Dimitri Laes, leadgitarist Erik Wynants, bassist Joost Buttiens en drummer Bart Steeno zorgen voor de uitstekende muzikale begeleiding bij de songs op deze plaat, terwijl Annemie Moons op haast elke song voor knappe harmony en backing vocals zorgt. Vier van die tracks zijn eigen composities van de groep en aan het eind van dit minialbum brengen ze nog een zeer geslaagde coverversie van de song “Angel Of Montgomery”, een nummer uit de in 1971 uitgebrachte titelloze debuutplaat van de in 2020 overleden folk- en countrylegende John Prine.

Dat deze groep bij het componeren geïnspireerd en beïnvloed werd door Americana-bands als ‘The Avett Brothers’ en ‘Drive-By Truckers’ of singer-songwriters als John Prine, Ryan Adams en Jason Isbell kan zelfs een niet zo geoefende muziekliefhebber in de vijf nummers op “December Sessions” terughoren. Openingstrack “Ghosts Of The Mississippi” is een knappe countryballad, net als het daaropvolgende nummer “Hold Back Time”. De kwaliteiten van Kim Van Weyenbergh als zanger komen nadien zelfs nog wat beter tot uiting in de liedjes “Home Ground” en “My Love Is True”.

We hebben ondanks intensief opzoekwerk geen van deze vijf liedjes op de EP in de vorm van een ‘YouTube’-video kunnen terugvinden, maar we willen u toch niet onthouden hoe goed deze formatie ook tijdens live optredens klinkt. Daarom hebben we aan deze recensie een 22 minuten durend filmpje toegevoegd van een optreden van ‘Lucky Came To Town’ tijdens het ‘Lubbeek On Stage’-festival in 2018. We hopen u daarmee voldoende te kunnen overtuigen om eens naar deze band te gaan kijken en luisteren als ze in de volgende maanden ergens in uw buurt zullen optreden.

(valsam)